Strip: Amerikaanse handelsoorlog met China: markten vrezen een valutaoorlog

Strip: Amerikaanse handelsoorlog met China: markten vrezen een valutaoorlog

Investing.com  | 14.08.2019 10:13

Amerikaanse handelsoorlog met China: markten vrezen een valutaoorlog

Door Jesse Cohen

Investing.com - De marktfocus bleef grotendeels gericht op de volgende potentiële stappen in het handelsconflict tussen de VS en China, omdat investeerders vreesden dat de aanhoudende zwakte van de Chinese yuan het bereik van de handelsoorlog kan uitbreiden naar valuta's.

De centrale bank van China heeft dinsdag de officiële referentiekoers voor de yuan vastgesteld op 7,0326 per dollar.

Het was de vierde opeenvolgende sessie waarin de People's Bank of China het cijfer op een lager niveau zette dan het psychologisch belangrijke niveau van 7 dollar.

De yuan daalde vorige week voor het eerst sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 voorbij de symbolische 7-dollar.

Dat bracht Washington ertoe om China voor het eerst sinds 1994 een valutamanipulator te noemen, waardoor het aanhoudende conflict tussen de twee grootste economieën ter wereld sterk escaleerde.

Verschillende beleggers beschouwden de beweging in de Chinese valuta als een direct antwoord op de nieuwste dreiging van Trump om vanaf 1 september nog eens $ 300 miljard aan Chinese goederen aan importtarieven te onderwerpen.

De aanhoudende zwakte in de yuan heeft geleid tot speculaties dat beleidsmakers in Beijing hun valuta laten verzwakken om de export te stimuleren en de impact van de Amerikaanse tarieven te compenseren.

De Amerikaanse president Donald Trump zei vorige week dat hij niet klaar was om een ​​deal met China te sluiten.

De spanningen tussen de twee economische grootmachten domineren al meer dan een jaar de krantenkoppen, waarbij beide partijen tit-for-tat-tarieven op elkaars producten heffen.

De impasse heeft in de markt geleid tot toenemende zorgen over een potentiële vertraging van de wereldwijde economische groei.

De VS en China zullen begin september de handelsbesprekingen in Washington hervatten.

De Amerikaanse president Donald Trump klaagde vorige week over de sterkte van de dollar op Twitter, en gaf opnieuw de schuld aan de Federal Reserve, die hij herhaaldelijk ervan heeft beschuldigd de rentetarieven niet snel genoeg te verlagen.

De opmerkingen wekten de bezorgdheid dat het risico van interventie om de dollar te verzwakken groeide.

Om alle wekelijkse strips van Investing.com te bekijken, ga naar: https://nl.investing.com/analysis/comics

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit bericht.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+