Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 12.06.2019 11:50

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com - Dit zijn de vijf belangrijkste dingen die u moet weten op de financiële markten op woensdag 12 juni:

1. Protesten in Hong Kong

De politie in Hong Kong vuurde traangas en rubberen kogels af op een grote menigten, die protesteerden tegen de invoering van een nieuwe wet waarmee mensen naar het vasteland van China konden worden gestuurd voor berechting. De uitholling van de rechterlijke macht zal waarschijnlijk het vertrouwen van beleggers in de voormalige Britse kolonie schaden.

De protesten komen op een ongemakkelijke tijd voor Beijing, slechts enkele dagen na de 30ste verjaardag van het bloedbad op de Tiananmen Square en weken voor een top van wereldleiders in Tokio, waar de presidenten Donald Trump en Xi Jinping op zoek zijn naar ondersteuning voor hun respectievelijke visies op wereldleiderschap.

De beurs in Hong Kong, de Hang Seng daalde met 1,9%, veel meer dan de daling van 0,8% in de benchmark Shanghai Shenzhen CSI 300 op het vasteland.

2. Olieprijzen dalen

Olieprijzen gleden verder door de hernieuwde bezorgdheid over een overvloed van olie op de wereldmarkten, nadat de Amerikaanse regering dit jaar haar voorspelling voor de wereldwijde vraag naar olie met 160.000 vaten per dag had herzien.

Amerikaanse ruwe olie futures daalden 2,8% tot $ 51,80 rond 11:45 (Nederlandse tijd), terwijl internationale Brent futures 2,6% aan waarde inleverde tot $ 60,67.

Hoewel de Energy Information Administration ook haar schatting van de Amerikaanse olieproductie met 140.000 vaten per dag verlaagde, oordeelden de markten het nieuws alsnog negatief, terwijl hun vrees verder werd aangewakkerd door de zevende stijging van de Amerikaanse ruwe olievoorraden in de afgelopen acht weken, zoals gemeten door de American Petroleum Institute.

Analisten verwachten dat officiële gegevens een bescheiden score laten zien van de voorraden wanneer ze om 16:30 worden vrijgegeven.

3. Wall Street gaat lager openen; Focus op CPI

Wall Street zal naar verwachting lager openen vanwege het negatieve sentiment dat uit de oliemarkten neerdaalt op de aandelenhandel.

Om 11.50 uur daalde het S&P 500 futures contract met 10 punten of 0,4%, het contract met Dow futures daalde met 92 punten of 0,4%, terwijl het technisch zware Nasdaq 100 futures contract 41 punten of 0,5% verloor.

Met een renteverlaging door de Federal Reserve die nu grotendeels in juli is ingeprijsd, hopen bulls dat de inflatiecijfers van mei, die om 14.30 uur worden gepubliceerd, het niet moeilijker zullen maken voor de Fed om een ​​dergelijke stap te rechtvaardigen.

4. Musk voorspelt recordkwartaal voor Tesla

Aandelen Tesla (NASDAQ:TSLA) gaan waarschijnlijk met meer dan 2% hoger openen nadat CEO Elon Must heeft gezegd dat het bedrijf "een redelijke kans heeft op een recordkwartaal op elk niveau". Hij deed deze mededeling tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

Op de bijeenkomst zei Musk verder dat het bedrijf in de toekomst "mogelijk in de mijnbouw zal gaan", om de levering van zeldzame elementen, die elektrische voertuigen nodig hebben, te garanderen.

Tesla-aandelen zijn nu ongeveer 15% gestegen ten opzichte van hun dieptepunten na de aankondiging van een kapitaalverhoging met een waarde van 2,7 miljard dollar, maar ze noteren over heel 2019 nog steeds meer dan 30% lager.

5. DoJ stuurt een waarschuwing naar technische reuzen

Facebook (NASDAQ:FB), Google (NASDAQ:GOOGL) en anderen kunnen er niet op rekenen het antitrustonderzoek te ontlopen omdat ze gratis diensten aanbieden, zo waarschuwde Makan Delrahim, head of antitrust bij het Department of Justice, in een toespraak.

Delhrahim vergeleek de hedendaagse techreuzen van vandaag één-op-één met Standard Oil in een toespraak op een conferentie in Israël, waarbij speculaties op gang werden gebracht dat de regering van plan is om de techreuzen op te breken net zoals gebeurde met de oliemaatschappij van John D. Rockefeller.

Delrahim, die het voortouw zal nemen bij het reguleren van Apple (NASDAQ:AAPL) en Google onder een recente verdeling van verantwoordelijkheden met de Federal Trade Commission, zei dat kwesties zoals vrijheid van meningsuiting en privacy van gegevens ook in het onderzoek meegenomen zullen worden in de zoektocht van de autoriteiten naar manieren om de sector beter te reguleren.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+