Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 17.06.2019 11:44

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com - Dit zijn de top vijf dingen die je moet weten op de financiële markten op maandag 17 juni:

1. Draghi trapt drukke week af voor centrale banken

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zal openingscommentaren geven tijdens de jaarlijkse driedaagse bijeenkomst van de monetaire autoriteit van de eurozone in Sintra, waarbij een drukke week met beleidsbeslissingen van de Federal Reserve, de Bank van Japan en de Bank of England wordt afgetrapt.

Voorafgaand aan de bijeenkomst gaf Benoit Coeure, een van de mogelijke kandidaten om Draghi op te volgen, een somber interview met de Financial Times, waarschuwend dat marktgebaseerde indicatoren van inflatieverwachtingen een veel slechtere vooruitzichten voor de economie signaleren dan de huidige gegevens. Dat houdt de euro dicht bij een dieptepunt van twee weken ten opzichte van de dollar.

Hoewel deze week geen rentewijzigingen worden verwacht van de Fed, BoJ of BoE, staat Fed-voorzitter Jerome Powell in de schijnwerpers omdat beleggers een duidelijkere aanwijzing verwachten over wat de Fed zou zien als een echte trigger om de rente te verlagen.

2. Huawei geeft winstwaarschuwing af vanwege voortdurende handelsoorlog

Ren Zhengfei, CEO van Huawei Technologies, zei maandag dat hij verwacht dat de bedrijfsomzet dit en het volgende jaar zal dalen naar ongeveer $ 100 miljard, nadat de VS Amerikaanse bedrijven verbood om zaken te doen met het Chinese bedrijf.

Hoewel de Amerikaanse blacklisting van Huawei om "nationale veiligheidsredenen werd gedaan, suggereerde de Amerikaanse president Donald Trump vorige week in een interview met CNBC dat er iets met het bedrijf kon worden gedaan als onderdeel van de handelsbesprekingen met China.

De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross zwakte het belang van Trump en de Chinese tegenhanger Xi Jinping tijdens de G20-bijeenkomst op 28 en 29 juni af, terwijl hij opnieuw herhaalde dat de Amerikaanse president "volmaakt gelukkig" was met het doorgaan met zijn tariefstrategie.

Congres-hoorzittingen over de volgende geplande ronde van Amerikaanse invoertarieven beginnen op maandag.

3. Wereldwijde aandelen hoger voor monetaire beleidsbeslissingen

Wereldwijde aandelen noteerden lichte winsten op maandag, waarbij de centrale bankvergaderingen van deze week hun schaduw wierpen op de vroege handel.

Amerikaanse aandelen lijken met een positiever sentiment te openen na het negatieve slot van vrijdag. Dow futures staan 35 punten of 0,1% in de plus rond 11:43 (Nederlandse tijd), S&P 500 futures stegen met 4 punten of 0.1%, terwijl Nasdaq 100 futures 20 punten of 0,3% hoger noteren.

De Europese banksector steunde de aandelen in de regio nadat Deutsche Bank (DE:DBKGn) liet weten van plan te zijn om radicaal kosten te gaan besparen.

Aziatische aandelen hebben een schuchter herstel ingezet in de buurt van dieptepunten van één week. Hong Kongs Hang Seng had een van de sterkste resulaten en steeg zo'n 0,4% nadat Carrie Lam, leider van het territorium, een wetsvoorstel had uitgesteld die uitlevering aan China mogelijk zou hebben gemaakt.

4. 737 MAX-tests van start, nu Boeing het vertrouwen probeert te herstellen

De Federal Aviation Administration kan al deze week proeven starten van Boeing's (NYSE:BA) 737 MAX veiligheidsupdate, volgens bronnen geciteerd door de The Wall Street Journal.

Op de Paris Air Show op zondag gaf Chief Executive Dennis Muilenburg toe dat het bedrijf fouten had gemaakt met betrekking tot de waarschuwingssystemen van het model en beloofde dat Boeing's eerste prioriteit het opnieuw opbouwen van vertrouwen was.

Omdat de MAX 737 om veiligheidsredenen aan de grond staan, zal Airbus (PA:AIR) naar verluidt zijn A321XLR-vliegtuig op de Paris Air Show lanceren. Het hoopt meer dan 200 bestellingen in de boeken te zetten, volgens berichten.

De vliegshow komt op een moment dat de vertraging van de economie een tol eist van luchtvaartmaatschappijen. Het Duitse Lufthansa (DE:LHAG) is maandag de laatste om een ​​winstwaarschuwing af te geven, waarin sprake is van overcapaciteit in de sector van de korteafstandsvluchten en hogere brandstofkosten.

5. Iran is van plan de uraniumlimiet in 10 dagen te verbreken

Iran heeft maandag aangekondigd dat het internationaal overeengekomen limieten voor zijn voorraden verrijkt uranium binnen 10 dagen zal verbreken, tenzij Europa stappen onderneemt om het verlammende effect van Amerikaanse economische sancties tegen te gaan.

Teheran had eerder gedreigd de nucleaire deal te beëindigen nadat de regering van Trump zich vorig jaar terugtrok uit het pact en economische sancties oplegde.

De Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo zei zondag dat de VS "een hele reeks opties overweegt", tegen een achtergrond van toenemende spanningen die tot uitdrukking kwam in de aanvallen op twee olietankers nabij de Perzische Golf vorige week. Iran heeft beschuldigingen ontkend van het plannen van de aanslagen.

Pompeo, die heeft gezegd dat er "geen twijfels over bestaan" dat Iran achter de aanslagen zat, zei dat een militaire reactie een van de opties was die overwogen worden.

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+