Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 20.06.2019 13:18

NYSE beursvloer

Investing.com - Dit zijn de top vijf dingen die je moet weten op financiële markten op donderdag 20 juni:

1. Fed laat aandelen en goud stijgen; 10-jaars Treasury yield maakt een duik

Nadat de Federal Reserve hintte op de mogelijkheid om later dit jaar het beleid te versoepelen, ging er een golf door de financiële beurzen.

Het positieve slot van Wall Street lijkt op donderdag een vervolg te krijgen nu de Dow futures wijzen op een driecijferige winst. Aziatische aandelen sloten zich aan bij het stijgende sentiment, de Chinese Shanghai Composite sloot 2,4% hoger. Europese beurzen bleven niet achter en stegen tot zesweekse hoogtepunten.

Het vooruitzicht van lagere rentetarieven dreef spot goudprijs naar stand die het in vijf jaar niet meer heeft gezien. Dit komt omdat het edelmetaal profiteerde van de verminderde opportuniteitskosten van het aanhouden van het niet-rendabele asset, terwijl zwakte in de dollar, noterend op een driemaands dieptepunt, edelmetaal aantrekkelijker maakte voor beleggers die andere valuta gebruiken.

De yield op Amerikaanse 10-jaars Treasuries - die invers beweegt aan prijzen - stond onder druk en dook onder de 2% voor de eerste keer sinds november 2016. Nog steeds meer dan 1% lager, herstelde het tot 2.001% tegen 11:30 Nederlandse tijd.

2. BoE wijzigt net als alle andere banken rente niet

Onder een groeiend koor van centrale bankiers die naar het dovish kamp trekken, klinken er binnen de Bank of England stemmen voor de noodzaak om de rente in de toekomst te verhogen.

De BoE heeft zojuist laten weten de rente ongewijzigd te laten, ondanks dat twee beleidsmakers onlangs hebben laten weten dat het noodzakelijk is om deze op termijn juist te verhogen .

De Bank of Japan kondigde vannacht in haar besluit aan om de rente niet te wijzigen, zoals was verwacht. Net als de Fed benadrukte de BoJ dat met de escalatie van de mondiale economische risico's, het neigde naar extra stimuleringsmaatregelen van de economie.

3. Olieprijs veert op na het neerhalen van Amerikaanse drone door Iran

Olieprijzen zijn op donderdag flink gestegen na een rapport dat een Amerikaanse militaire drone door een Iraanse raket was neergehaald, waardoor de spanningen in het Midden-Oosten opliep.

Een Amerikaanse functionaris zei tegen Reuters dat de drone in een internationaal luchtruim boven de Straat van Hormuz was neergehaald door een Iraanse grond-luchtraket.

Amerikaanse ruwe olie futures sprongen op een hoogte van $ 55,86 op het nieuws, het hoogste niveau sinds 31 mei.

4. Slack bereidt zich voor op IPO en Oracle maakt een sprong

Slack Technologies (NYSE:WORK) staat in de schijnwerpers, omdat de aandelen op donderdag middels een direct listing aan de New York Stock Exchange zullen worden genoteerd. De NYSE stelde de referentieprijs op $ 26 per aandeel op woensdag, wat suggereert dat de app voor het berichtenverkeer op de werkplek wordt geschat op ongeveer $ 16 miljard.

De aandelen van Oracle (NYSE:ORCL) sprongen donderdag op met 5% in de voorbeurshandel, nadat de maker van bedrijfssoftware beter dan verwachte vierde kwartaalcijfers rapporteerde.

Canopy Growth (NYSE:CGC) en Red Hat (NYSE:RHT) publiceren hun kwartaalinkomsten na sluiting van de markt.

5. China bevestigt handelsbesprekingen en benadrukt 3 kwesties

In het lopende handelsconflict tussen China en de VS bevestigde het Chinese ministerie van Handel donderdag dat topfunctionarissen de besprekingen opnieuw zouden starten, maar legde de verantwoordelijkheid bij Washington om de noodzakelijke voorwaarden voor een dialoog te creëren.

Volgens Peking zijn de drie obstakels het verwijderen van alle extra tarieven, meningsverschillen over handelsaankopen en een "gebalanceerde" tekst voor elke deal.

De Amerikaanse president Donald Trump zei dinsdag dat hij volgende week een 'uitgebreide vergadering' zal houden met de Chinese president Xi Jinping op de G20-top.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
christophe lisens
christophe lisens

Aanvaard de groene Energie en aanvaard wat we krjjgen van de natuur, dat is meer waard als de Benzine,Diesel,Olie  ... (Lees meer)

21.06.2019 04:45 GMT· Antwoord
Stefan happyInvestor
Stefan happyInvestor

Alles goed en positief....tot de volgende tweet van de clown prince of crime   ... (Lees meer)

20.06.2019 14:59 GMT· Antwoord
JeroenVW
JeroenVW

Dat gaat lekker daar in het Midden-Oosten met Iran, dat zal nog wel voor veel rare sprongen van de olieprijs gaan zorgen  ... (Lees meer)

20.06.2019 12:17 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+