Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 25.06.2019 11:49

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com - Hier zijn de top vijf dingen die je moet weten op financiële markten op dinsdag 25 juni:

1. Goud hoger na Irans verklaring dat Trumps sancties zullen mislukken

De goudprijs steeg dinsdag naar nieuwe 6-jarige hoogten nadat de spanningen in het Midden-Oosten verder escaleerden.

De Amerikaanse president Donald Trump legde Iran's opperste leider Ayatollah Ali Khamenei en andere topambtenaren sancties op, die gericht zijn om hen de toegang tot financiële middelen te ontnemen. De Iraanse president Hassan Rouhani noemde de actie 'buitensporig en idioot' en voorbestemd tot een "bepaalde mislukking".

De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Abbas Mousavi zei dat de "nutteloze sancties" de "permanente sluiting van het pad van diplomatie" impliceren.

Spot goudprijzen raakte een nieuw zesjaarlijks record van $ 1.438,99 aan toen de geopolitieke spanning de vraag naar veilige havens opvoerde.

Het edelmetaal is deze maand met bijna 10% gestegen, nu de escalatie van het conflict tussen de VS en Iran, de zwakke wereldwijde economische vooruitzichten en de meer dovistische Federal Reserve - die hebben geleid tot een daling van de rendementen en de Amerikaanse dollar - de aantrekkingskracht van goud hebben versterkt.

2. Bevestiging van Powell verwacht voor verruiming door Fed

In een tijd waarin de verwachtingen hoog oplopen dat de Amerikaanse centrale bank een renteverlaging in juli zal uitvoeren, zullen de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell over het monetaire beleid en de economische vooruitzichten van vanavond nauwlettend in de gaten worden gehouden voor een verdere bevestiging.

Powell spreekt dinsdag om 19:00 (Nederlandse tijd) in een interview met de New York Times in de Council on Foreign Relations in New York.

Hoewel Powell waarschijnlijk geen nieuwe aanwijzingen over het beleid zal geven, zullen markten proberen bevestiging te krijgen dat de centrale bank open staat voor versoepeling van het beleid om de economische groei te ondersteunen.

3. Wereldwijde aandelen doen stap terug vanwege geopolitieke spanningen en handelszorgen

Wereldwijde aandelen worden over de hele linie lager verhandeld op dinsdag, nadat escalerende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran de risicobereidheid aantastte.

Beleggers zijn ook voorzichtig in aanloop naar de G20-top die vrijdag begint, waarbij de focus zal liggen op een verwachte ontmoeting tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping. Hoewel de hoop klein is dat een definitieve handelsovereenkomst tussen de twee grootste economieën ter wereld zal worden gesloten, hopen we dat de twee partijen op zijn minst bereidheid kunnen tonen om verder te gaan in de onderhandelingen.

Dow futures noteerden 21 punten of 0,1% lager om 11:47 (Nederlandse tijd), S&P 500 futures zakte 4 punten of 0.1%, terwijl Nasdaq 100 futures 20 punten of 0,3% inleverde.

Europese aandelen noteren ook iets lager, terwijl Aziatische aandelen verliezen leden met een min van 0,8% voor de Chinese Shanghai Composite.

4. FedEx, Micron winst sleutel tot Q3 verwachtingen

FedEx (NYSE:FDX) en Micron Technology (NASDAQ:MU) zullen hun kwartaalcijfers bekend maken na het sluiten van de Amerikaanse markten op dinsdag, op het moment dat analisten beginnen te waarschuwen voor nog een daling in derde kwartaalcijfers voor bedrijven uit de S&P 500.

FedEx, beschouwd als de pakjesbezorger voor de wereldeconomie, zal waarschijnlijk inzicht geven in de impact van het handelsconflict op zijn pakketbezorgservice.

De cijfers van Micron zijn interessant voor de gehele chipsector, nadat veel analisten het bedrijf hadden gedowngraded op basis van toenemende vrees dat de sancties op Huawei en het Chinees-Amerikaanse handelsconflict de verkoop van chipmakers zullen blijven hinderen.

De twee verslagen komen op het moment dat analisten vooruitblikken op het cijferseizoen van het derde kwartaal waarbij zij een zwak beeld schetsen van de bedrijfsvooruitzichten.

De inkomsten van S&P 500-bedrijven zullen volgens Factset naar verwachting met 0,3% dalen, wat impliceert dat zij voor de eerste drie opeenvolgende kwartalen dalen sinds 2016.

5. Consumentenvertrouwen en huizenmarkt in focus

De schijnwerpers in de economische kalender zullen vandaag gericht zijn op de publicatie door de Conference Board van het consumentenvertrouwenscijfer voor juni om 16:00 (Nederlandse tijd).

De consensus verwacht een vertraging van het consumentenoptimisme, ondanks het beter dan verwachte winkelverkoopcijfer van vorige week.

Tegelijkertijd ontvangen traders de nieuwste gezondheidsmaatstaf voor de Amerikaanse huizenmarkt met de publicatie van het in mei verkochte aantal nieuwe woningen.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+