Trump dreigt nog steeds met sancties: nu is Duitsland aan de beurt

Trump dreigt nog steeds met sancties: nu is Duitsland aan de beurt

Investing.com  | 13.06.2019 12:01

Trump dreigt Duitsland sancties op te leggen

Door Mauro Speranza

Investing.com - Na Italië en Frankrijk wijzen de bedreigingen van Donald Trump in Europa nu naar Duitsland. In feite viel de president van de Verenigde Staten de Duitsers aan door hen te waarschuwen dat zij \'een gijzelaar van Rusland\' zijn als zij Russische energieproducten bleef gebruiken.

Trump verwijst naar het Nord Stream 2 gaspijpleidingproject, dat erop gericht is Russische gasleveranties via de Oostzee rechtstreeks naar Duitsland te verdubbelen.

De Verenigde Staten zijn tegen het project, ter waarde van $ 9,5 miljard, en na een ontmoeting met de Poolse president Andrzej Duda, heeft Trump aangekondigd dat ze mogelijke sancties overwegen.

\"Duitsland maakt een grote fout\", zei Trump en legde uit dat hij op deze manier \"Duitsland beschermt tegen Rusland\".

Inderdaad, Trump vreest dat de pijplijn door Moskou als een politiek wapen zou kunnen worden gebruikt, omdat het Rusland meer controle zou geven over de energievoorziening van het oude continent.

De Verenigde Staten proberen in feite hun gas in Europa te verkopen nadat ze zijn begonnen met Polen, waarmee ze al een leveringscontract van vijf jaar hebben gesloten. Verder heeft Polen een eigen terminal gebouwd waar het mogelijk is om schepen met Amerikaans gas te ontvangen.

De Amerikaanse president heeft echter niet gespecificeerd aan wie de sancties kunnen worden opgelegd. Amerikaanse senatoren Ted Cruz en Jeanne Shaheen (Democraten) presenteerden in mei een grensoverschrijdende wet aan de Amerikaanse Senaat die voorziet in sancties tegen scheepsbeheerders die pijpleidingen in de Oostzee leggen.

Het project wordt beheerd door Gazprom (MCX:GAZP) en momenteel werken een Italiaans en een Zwitsers schip aan het leggen van de pijpen van het project. De vrees bestaat daarom dat ze onder deze sancties zouden kunnen vallen, terwijl ze vanuit Rusland beweren geen bouwschepen bij het project te hebben betrokken.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Nillo Maan
Nillo Maan

ongeleide projectiel waar soms losse flodders uitkomt... one of a kind  ... (Lees meer)

13.06.2019 12:27 GMT· Antwoord
Erkan Tuyen
Erkan Tuyen

Wat een kul vent  ... (Lees meer)

13.06.2019 10:14 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+