Trump verhoogt druk op Fed met uithaal naar Draghi

Trump verhoogt druk op Fed met uithaal naar Draghi

Investing.com  | 18.06.2019 13:31

Trump verhoogt druk op Fed met uithaal naar Draghi

Investing.com - De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag de druk op de Federal Reserve opgevoerd en heeft uitgehaald naar Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, voor opmerkingen die de deur openden naar meer monetaire stimuleringsmaatregelen in de eurozone, die de koers van de euro sterk deed dalen.

Trump zei in een tweet dat de daling van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar het voor het blok gemakkelijker zou maken om te concurreren tegen de Verenigde Staten.

De tweet van Trump zorgde voor druk op de Fed om het monetaire beleid te versoepelen, want de rente was de afgelopen drie jaar gestegen van bijna nul naar ongeveer 2,5%. Een renteverlaging zou de eerste van de Fed in een decennium zijn.

De Fed, die te maken heeft gehad met herhaalde verzoeken van Trump om de rente te verlagen, zal naar verwachting de financieringskosten ongewijzigd laten op de beleidsvergadering van woensdag, maar mogelijk wordt de basis gelegd voor een renteverlaging later dit jaar.

Verwachtingen voor meervoudige renteverlagingen in de loop van dit jaar zijn de afgelopen weken gestegen, als gevolg van de angst voor de economische gevolgen van de langdurige Amerikaanse handelsoorlog, die werd onderstreept door de recente zwakte van economische gegevens.

Eerder op de dag zei Draghi dat de ECB het beleid opnieuw zal versoepelen als de inflatie niet versnelt aantrekt, wat een teken is van een van de grootste beleidsomkeringen van zijn achtjarige ambtstermijn.

"Bij gebrek aan verbetering, zodat de aanhoudende terugkeer van de inflatie naar ons doel wordt bedreigd, zal extra stimulans nodig zijn", vertelde Draghi de jaarlijkse conferentie van de ECB in Sintra, Portugal.

Draghi had eerder deze maand op zijn reguliere persconferentie gezegd dat de toolkit van de ECB zo nodig kan worden ingezet, of dat nu betekent dat de rente verder onder nul wordt verlaagd of dat de kwantitatieve verruiming wordt hervat.

-- Reuters hebben bijgedragen aan dit rapport

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+