Verslaafde markten smeken Powell om meer renteverlagingen; S&P naar nieuwe highs

Verslaafde markten smeken Powell om meer renteverlagingen; S&P naar nieuwe highs

Investing.com  | 11.06.2019 13:26

Verslaafde markten smeken Powell om meer renteverlagingen

Investing.com - Amerikaanse aandelen zijn op weg hun recente stijgingen op dinsdag te verlengen, waarbij de S&P 500 terugkeerde op het pad om zijn hoogste punt ooit te bereiken. Het opwaartse momentum wordt in stand gehouden door de hoop dat de Federal Reserve al volgende maand de rente zal verlagen.

De focus van de markt ligt op de volgende beleidsvergadering van de Fed van 18 en 19 juni en wat voor soort hints de centrale bank zal geven voor de hoeveelheid renteverlagingen die het tot het eind van het jaar zal doorvoeren.

Fed-voorzitter Jerome Powell opende vorige week de deur naar een mogelijke renteverlaging, toen hij zei dat de Fed "gepast zal handelen om de expansie te ondersteunen".

Wat de markten betreft, is de grote vraag die de Fed-beleidsbepalers nu stellen wanneer, niet of, het de rente zal verlagen.

De verwachtingen van beleggers over een renteverlaging van de Fed volgende week staan ​​momenteel op 18,3%, volgens de Fed Rate Monitor Tool van Investing.com. De markt geeft een kans van 79,1% op een renteverlaging van de Fed in juli, tegen ongeveer 20% een maand geleden.

De kans op een tweede renteverlaging in september bedraagt ​​ongeveer 56%, terwijl futures-traders tijdens de Fed-vergadering in december een inschatting maken van een kans van 45,9% op een derde renteverlaging.

De hernieuwde hoop op verdere versoepeling door de Fed heeft deze maand voor een opleving gezorgd in aandelen op Wall Street. De Dow Jones Industrial Average, de S & P 500 en de Nasdaq Composite stegen sinds begin juni allemaal ongeveer 5%.

Om meer wekelijkse strips van Investing.com te zien, bezoek https://nl.investing.com/analysis/comics.

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
José Van Acker
José Van Acker

De invloed van het monetair beleid op de markten is ronduit belachelijk. Elke economische indicator kan vuur spuwen maar als de centrale bank de press aanzetten, is alles opeens inorde. Verontrustend   ... (Lees meer)

12.06.2019 00:39 GMT· Antwoord
JeroenVW
JeroenVW

Op deze manier blijven de beurzen nog wel even doorstijgen  ... (Lees meer)

11.06.2019 14:31 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+