Beurzen in het rood: waarom de markt Trump niet vertrouwt

Beurzen in het rood: waarom de markt Trump niet vertrouwt

Investing.com  | 14.08.2019 11:11

Beurzen in het rood: waarom de markt Trump niet vertrouwt

Door Laura Sánchez

Investing.com - Hoewel de markten (in Europa en de Verenigde Staten) gisteren sterk reageerden nadat bekend werd dat de VS een deel van de 10% -tarieven die aan China worden opgelegd, zoals mobiele telefoons, laptops en speelgoed, zouden worden uitgesteld van september naar december, staan ​​de beurzen in Europa vandaag weer in het rood.

Slechte macro-economische gegevens in China (zoals de industriële productie-index) of het driemaandelijkse bbp van Duitsland werpen opnieuw onzekerheid over de economische groei en halen de geest van de recessie weer uit de fles.

"Beleggers zeggen dat er gisteren veel scepsis heerste over de maatregelen van Trump. Gisteren was er veel euforie vanwege het sluiten van shorts, maar vandaag wordt het gezien met een rustiger perspectief en in werkelijkheid blijft alles hetzelfde, omdat de slechte macrocijfers in China en in Duitsland vanochtend naar buiten kwamen," merkt José Luis Cárpatos, CEO van Serenity Markets, op.

In de AEX-index zijn de grootste dalers vandaag ArcelorMittal (AS:MT) en ASML (AS:ASML), fondsen die nauw verband houden met de handelsoorlog.

Recente tegenstrijdigheden

Eenmaal terug naar de bearish realiteit op de markten, herinneren we ons dat Trump enkele dagen geleden beweerde dat zijn land "niet voorbereid was" op een overeenkomst met China. Hij voegde daar een bedreiging met het stopzetten van de handelsgesprekken in september aan toe.

Alleen een deel van de tarieven uitgesteld

En, zoals deze expert laat weten, "Trump's maatregel is ongetwijfeld goed voor de beurzen, die dringend een positief signaal nodig hadden temidden van zoveel negativiteit. Maar als we het koud analyseren ... Wat nu? Met dit uitstel blijft alles hetzelfde, de oorlog blijft hetzelfde, 1 september worden tarieven ingevoegd op $150 miljard aan Chinese producten en volgt de andere helft met Kerstmis."

Hoewel beide partijen hebben toegezegd elkaar binnen twee weken weer te spreken, denken deskundigen nog steeds dat de maatregel van gisteren zeer mager is en een "voorwaartse trap" is die het wantrouwen van investeerders niet kan stoppen.

Serenity Markets wijst zelfs op een waarschijnlijkheid van 0% van de handelsovereenkomst tussen de VS en China, zowel op korte als middellange termijn. Ze verwachten ook niet dat het zal breken, "tenminste zolang Trump president is". Wat opvalt met een kans van 40% is "een gedeeltelijke overeenkomst, binnen een paar maanden, gebaseerd op een beetje meer Chinese aankopen van landbouwproducten en enkele tariefverlagingen door Trump."

Andere entiteiten, zoals Société Générale (PA:SOGN) of Rabobank, zien zeer weinig mogelijkheden voor een handelsovereenkomst.

De obligatiemarkt negeerde

Cárpatos wijst er ook op dat “de obligaties gisteren niet reageerden op de aangekondigde maatregelen en hun eigen koers vaarden. De rentecurve tussen 2 en 10 jaar bereikte minder dan 1 investeringspunt in de VS, waaruit blijkt dat de fondsenmarkt, niets van het nieuws geloofd. De maatregelen was niets meer dan een jacht op shorts, die als ze niet snel gesloten werden veel waarde verloren.”

Meer druk op centrale banken en de financiële sector

Nadat de commerciële "wapenstilstand" door Trump zelf werd bevestigd, is de markt doordrongen van de strategie van de president om bij de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) te blijven aandringen om de rentetarieven tijdens de volgende vergadering in september te verlagen.

De Fed Futures van Investing.com prijzen de renteverlaging met 25 basispunten in met een kans van 100% en de kans dat ze met 50 basispunten worden gekort met 50% (van 32% op maandag).

Dit is een nieuwe klap voor de bankensector die wordt weerspiegeld in de koers van de sectorindex in Europa, met dalingen van meer dan 1%.

Wat de Europese Centrale Bank (ECB) betreft, zoals uitgelegd door Renta 4, “leidt de verslechtering van de macro-economische gegevens ertoe dat de markt waarschijnlijk meer aanvullende maatregelen van centrale banken verdisconeert. De consensus is gegaan van discontering met een waarschijnlijkheid van 15% voor een daling van het depositorente tot -0,6% (versus -0,4% nu) bij de volgende ECB-vergadering, tot 42% in slechts één week. En met het oog op de aankondiging van een mogelijke onthulling die de negatieve impact op de financiële marge van de banksector minimaliseert."

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+