Valuta: geen hervatting shutdown in Verenigde Staten

Valuta: geen hervatting shutdown in Verenigde Staten

ABM Financial News  | 12.02.2019 10:50

Valuta: geen hervatting shutdown in Verenigde Staten

(ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse beleidsmakers zijn een principe-akkoord overeengekomen over de financiering van de grensbeveiliging langs de grens met Mexico waarmee een hervatting van de shutdown is afgewend.

"Dat zorgt voor de korte termijn voor meer stabiliteit, maar de vraag is of die voor de langere termijn haalbaar is", aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Croonen kijkt dinsdag tegen een rustige en afwachtende valutamarkt aan, die nog altijd wordt gedomineerd door de thema's die al maanden spelen, zoals de handelsvete tussen de verenigde Staten en China en Brexit.

Croonen wees dinsdag met betrekking tot de handelsvete op de opgelopen dollar. "De landen moeten er deze maand uitkomen, omdat de zogeheten wapenstilstand tot het einde van deze maand duurt. Als op 1 maart China en VS geen handelsakkoord op tafel hebben kunnen krijgen, worden de nieuwe handelstarieven van kracht. Niets lijkt nog zeker en dat zorgt voor een zekere vlucht naar de dollar als safe haven", aldus Croonen.

Voor vandaag kan de markt in elk geval zijn aandacht richten op twee prominente centrale bankiers, waarbij Jerom Powell net iets meer in de schijnwerpers staat. "Er werd enige tijd gedacht dat de Federal Reserve het voor de rest van 2019 wel voor gezien zou houden als het om renteverhogingen ging, maar die opvatting heeft zich in de voorbije weken wat gewijzigd. Door verschillende marktpartijen wordt nu toch rekening gehouden met een verhoging dit jaar en met een speech van Powell is het goed om op zinspelingen in die richting te letten", aldus Croonen.

Croonen verwacht later in de week vooral dynamiek naar aanleiding van de inflatiecijfers van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en diverse groeicijfers over het vierde kwartaal van 2018 van diverse eurolanden en Japan.

China heeft in januari zowel meer geëxporteerd als geïmporteerd, aldus een functionaris van het Chinese ministerie van Handel dinsdag.

De Amerikanen kennen vandaag een bescheiden agenda. Vanmiddag vroeg komt het ondernemersvertrouwen binnen het kleinbedrijf over januari naar buiten. Due daalt naar verwachting naar 102,0 van 104,4 in december.

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell houdt dinsdag een rede bij het Hope Enterprise Corporation Rural Policy Forum.

Van de Federal Reserve treedt de voorzitter van de bank van Cleveland Loretta Mester aan voor een redevoering op de Xavier University.

Mark Carney, de topman van de Bank of England, houdt zijn rede van vandaag over de ontwikkelingen in de mondiale economie.

Later op de dag verschijnt van de OPEC het maandrapport over de oliemarkt.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,1279 dollar. Eind vorige week stond er nog 1,1330 dollar op het bord. De euro kostte dinsdag 0,8763 Britse pond, een verlies van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+