Wall Street maakt verliezen grotendeels goed

Wall Street maakt verliezen grotendeels goed

AFN  | 11.01.2019 22:47

Wall Street maakt verliezen grotendeels goed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend vlak gesloten. Alleen techbeurs Nasdaq noteerde een duidelijke min. Daarmee maakte Wall Street de verliezen van eerder op de dag grotendeels goed. Wel kwam een einde aan de opmars van Wall Street van de afgelopen tijd. De aandacht van beleggers blijft vooral uitgaan naar de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie lager op 23.995,95 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens een fractie tot 2596,26 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,2 procent, tot 6971,48 punten.

Een einde aan het begrotingsgeschil en de shutdown is voorlopig niet in zicht. De onderhandelingen lijken muurvast te zitten. Ondertussen merken Amerikanen in het dagelijks leven steeds meer van de shutdown. Zo sluit op de luchthaven van Miami een terminal omdat er te weinig beveiligingspersoneel is.

Handelsakkoord

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat de Chinese vicepremier Liu He, een van de belangrijkste adviseurs van president Xi Jinping, later deze maand naar Washington afreist. Hij wil de onderhandelingen over een Chinees-Amerikaans handelsakkoord op een hoog niveau voortzetten.

Apple (NASDAQ:AAPL) ging 1 procent omlaag. Het bedrijf worstelt met de verkoop van iPhone-telefoons in China. Dat was ook een van de belangrijkste redenen voor de omzetwaarschuwing van de techreus vorige week. Chinese winkeliers hebben de prijzen van nieuwe iPhones verlaagd.

General Motors (NYSE:GM)

Autoconcern General Motors (GM) won ruim 7 procent. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat de winst in 2018 hoger zal uitvallen dan verwacht en denkt dat dit jaar een verdere winststijging te zien zal zijn.

Gamesbedrijf Activision Blizzard duikelde 9,4 procent nadat het bekendmaakte de rechten van schietspel Destiny terug te geven aan partner Bungie. Daardoor heeft Activision de handen vrij om nieuwe spellen te ontwikkelen.

De euro was 1,1466 dollar waard, tegen 1,1475 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent in prijs tot 51,68 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent minder en werd verhandeld voor 60,53 dollar per vat.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+