De obligatie van Telenet Finance loopt terug en biedt een jaarlijks rend

 | 23.11.2016 13:51

De leningen van Telenet zijn niet aan deze tendens ontsnapt, vooral vanwege het feit dat de telecomoperator bij Standard & Poor's genoteerd staat in de categorie ‘speculatief’. Dit is tevens een gelegenheid om te onderstrepen dat de obligaties ‘High Yield’ altijd gevoeliger zijn voor rentevariaties.

Als voorbeeld de obligatie die in 2027 kan worden terugbetaald en die nu verhandeld wordt op een indicatieve prijs van 103,20% van de nominale waarde, in vergelijking tot een koers van meer dan 105% aan het begin van de maand en van 108% afgelopen zomer. De belegger kan nu uitgaan van een jaarlijks rendement van 4,50% tot de einddatum.

Deze obligatie, die verkrijgbaar is per coupure van 100.000 euro, biedt een vaste coupon van 4,875% en kan voortijdig worden terugbetaald in 2021.

We melden voorts, dat de uitgever van deze obligatie Telenet Finance VI Luxembourg SCA is, een onafhankelijke, door Telenet opgerichte financieringsmaatschappij. De obligaties zullen “in geen enkel geval worden gegarandeerd, noch door Telenet Group Holding NV, noch door Telenet NV, noch door welk ander filiaal dan ook”, is te lezen in het aan deze uitgifte gewijde communiqué van de onderneming.

“Integratie van Base goed op weg”

Telenet heeft onlangs, naast de publicatie van de kwartaalresultaten, de jaarlijkse vooruitzichten bevestigd en eraan toegevoegd dat “de integratie van de mobiele operator Base, die twee jaar geleden voor 1.325 miljard euro is overgenomen, goed op weg is”.

John Porter, gedelegeerd bestuurder van Telenet, heeft in dat opzicht aangegeven, dat de groep zich in een goede positie bevindt wat betreft de verwerkelijking tussen nu en 2020 van een jaarlijkse synergie ter hoogte van 220 miljoen euro.

Wat de resultaten van de eerste negen maanden van het jaar aangaan, zag de operator de inkomsten stijgen met 32% op jaarbasis, naar 1.8 miljard euro, terwijl de netto winst teruggelopen is met 69%, naar 41.6 miljoen euro, voornamelijk vanwege zware verliezen in de afgeleide financiële instrumenten.