Correctie ten einde in de DJIA

Correctie ten einde in de DJIA

Albert Klein  | 12.01.2019 17:19


De moeder van alle indexen, de Dow Jones Industrial Average Index die de toon zet, of liever gezegd meestal als laatste index de richting bepaald, is aan het einde, of bijna, van de correctie sinds de start ervan op 26 december jl. Mogelijk dat de koers aanstaande maandag of in de vroege ochtend ervan nog oploopt om een klein gapje dicht te maken van 14 december op 24101, en daarmee in de buurt te komen van het Fib. 0.786 en voor de EW- volgers, een lager niveau W.4 aantikt waarna wave ((iii)) van 3, de meest in het oog springende wave in snelheid en lengte kan gaan beginnen.

In onderstaande uurgrafiek van de DJIA zien we dat het volume afneemt en naar rechts afbuigt, maar dat de RSI nog wel wat ruimte naar boven overheeft ruim voldoende om de kleine opening dicht te maken van eerder vermeld niveau, van jl. 14 december.

Een daling onder de 23700 maakt een verdere stijgingen onwaarschijnlijk, terwijl een daling onder de 23490 een stijging voor 95 % mag worden uitgesloten, 100% geeft EW hierbij niet af omdat EW geen zekerheid biedt in dit geval, maar aangeeft in welke richting de koers de grootste kans heeft zich te bewegen. Onder de 22638 geeft aan dat de correctie teneinde is.

Ook gezien de Fibonacci-verhoudingen, de markt omstandigheden die wij elke dag voorbij zien komen op het nieuws die nou niet bepaald rooskleurig mogen worden genoemd. Ik noem er maar een paar op:

Shut Down in de USA, voortdurende crisis in China en bijbehorende handelsoorlog, de Brexit hier in Europa en in de USA nog verwacht: Student Loan Default, Pension Fund Crisis, Another Real Estate Crash, Government Debt Implosion and last but not least a Global Central Bank Failure, deze 5 ballonnen zijn al zo groot opgeblazen er kan weinig of niets meer bij.

Wat in Las Vegas gebeurd blijft in Las Vegas, maar wat er op Wall Street gebeurt, gebeurt ook in Amsterdam, Londen en Frankfurt”.

Natuurlijk waren de uitgaven in de USA voor de kerst nog nooit zo hoog geweest in de laatste jaren. Gezien het voortdurende optimisme en de angst om de boot te missen zagen we de stijging van zowat 1700 punten in de DJIA in de laatste dagen van het oude jaar. Het laatste alternatief voor de BULLS is een stijging van de koersen tot boven de 24797 kans 5%.

De DJIA daalde in december 9.7% en maakte de slechtste maand sinds 1931. “We staan er nu beter voor dan in 1931” is een veel gehoorde opmerking van “market makers” in de USA maar “de set up” op een herhaling lijkt perfect volgens EW ……maar toen geloofde ook niemand dat!

Albert
E.W. analist.

Albert Klein

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Francesco Roncone
Francesco Roncone

op naar de 5% kans :)  ... (Lees meer)

06.02.2019 08:46 GMT· Antwoord
Frodo Greenspan
Frodo Greenspan

Nou we hebben nog geen dag nodig gehad en de dow staat al in je weerstand vlak, en waar gaan we nu heen? weer een crash tegemoet?  ... (Lees meer)

15.01.2019 02:23 GMT· 8 · Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+