De twee nieuwe obligaties van Fraport AG per 1.000 euro beschikbaar onder pari

De twee nieuwe obligaties van Fraport AG per 1.000 euro beschikbaar onder pari

Oblis  | 08.07.2020 08:47

Fraport AG, een luchthavenexploitant, heeft recent twee nieuwe obligaties geplaatst met looptijden van vier en zeven jaar.

Ze zijn momenteel beschikbaar op de secundaire markt, waar ze verhandeld worden onder de emissieprijs van 100% van de nominale waarde.

1

De obligatie met vervaldag op 9 juli 2027 en een coupon van 2,125% wordt bij voorbeeld rond 99,3% van de nominale waarde verhandeld. Deze bon, die geen rating heeft bij Standard & Poor's, biedt nu dus een rendement van 2,23%.

Kort iets over de emittent

Fraport AG is een Duitse naamloze vennootschap die voorziet in de exploitatie, het onderhoud en de expansie van de luchthaven van Frankfurt, én andere luchthavens over heel de wereld. Ze biedt ook diensten aan die gelinkt zijn met deze activiteiten zoals het beheer van de infrastructuur en het vastgoedpatrimonium, dit zowel in binnen- en buitenland. Verder zorgen ze ook voor de algemene toepassing en de commercialisering van de competenties die ze via hun verschillende branches verwerven.

Vandaag stelt de groep ongeveer 22.500 mensen tewerk op meer dan 30 sites die wereldwijd gespreid zijn over 11 landen. Ze zijn beursgenoteerd met een kapitalisatie van circa 3,7 miljard euro.

In het boekjaar 2019 (afgesloten op 31 december) realiseerde Fraport een omzet van 3,7 miljard euro en een winst van 454 miljoen.

Vorig jaar hebben meer dan 182 miljoen passagiers gebruik gemaakt van de luchthavens waarin Fraport een belang van minstens 50% heeft. Wat betreft de luchthaven van Frankfurt, hun enige thuishaven, hielp de groep vorig jaar meer dan 70,5 miljoen passagiers en handelden ze 2,1 miljoen ton vracht af (luchtvracht en luchtpost).

Fraport AG is een vennootschap die in handen is van de overheden. De staat Hesse en de stad Frankfurt (via Stadtwerke Frankfurt am Main Holding GmbH) hebben samen een belang van 52% van het kapitaal, en om de onderneming te runnen hebben ze een aandeelhoudersovereenkomst ondertekend.

 

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.