Een coupon van 2,50% voor de nieuwe obligatie Heidelberg Cement verkrijgbaar in co

Een coupon van 2,50% voor de nieuwe obligatie Heidelberg Cement verkrijgbaar in co

Oblis  | 03.04.2020 13:21

Te midden van de storm die rondom ons woedt,  heeft de Duitse betonspecialist Heidelberg Cement een nieuwe obligatie verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro op de markt gebracht. Na Daimler (DE:DAIGn) op woensdag, waar Oblis in een artikel speciale aandacht aan heeft besteed, is dit dus het volgende Duits bedrijf dat een obligatie op de markt brengt die voor het groot publiek toegankelijk is.

Met een looptijd van 4 ½ jaar biedt de nieuwe lening van Heidelberg Cement op basis van een koers rond pari een rendement van 2,50%. Met deze obligatie, die een rating « BBB- » heeft bij Standard & Poor’s, haalde de cementgroep 650 miljoen euro op. De rating « BBB- » is overigens de laagste rating in de categorie Investment Grade.

Heidelberg Cement is de grootste producent van granulaten (zand, grind) in de wereld en tevens de nummer 2 mondiaal wat betreft de productie van beton en cement.

Dit bedrijf, dat enkele jaren geleden de Italiaanse reus Italcementi overnam, is in ons land aanwezig via CBR (cement), Inter-Beton (beton klaar voor gebruik) en Sagrex (granulaten).

Deze leverancier van bouwmaterialen met 3.000 vestigingen in een 40-tal landen, sloot het boekjaar 2019 af met een omzetcijfer van 18,90 miljard euro. Wat neerkomt op een stijging met 4,30% ten opzichte van het jaar voordien.

Een fiscaal aantrekkelijke obligatie op de secundaire markt

Heidelberg is zeker geen onbekende op de obligatiemarkt. Het bedrijf is een vaste klant wat betreft emissies van nieuwe obligaties. Zo viel onze blik op een uitstaande obligatie met looptijd tot 2028. De koers van deze obligatie eveneens verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro bedraagt 93%. Het rendement bedraagt zodoende 2,75%.

Door een obligatie te kopen die onder 100% van de nominale waarde noteert, kan een Belgische resident een deel van het rendement realiseren zonder onderworpen te zijn aan de roerende voorheffing.

Het rendement van een obligatie bestaat namelijk uit aan de ene kant de coupon en aan de andere kant de meer- of minwaarde tussen de aankoopprijs en de prijs waaraan de obligatie op de vervaldag terugbetaald wordt. Deze twee componenten zijn onderworpen aan een verschillend fiscaal regime.

Terwijl in het geval van de coupons een roerende voorheffing van 30% verschuldigd is, zijn de meerwaardes gerealiseerd op een obligatie vaak vrijgesteld van roerende voorheffing.

Wie meer wil weten over dit onderwerp, kan op de site van Oblis het artikel lezen over de E.B.V. (Effectieve Belastingvoet).

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.