Euforie rond Tesla op de beurs, wat met de obligatie (5,30% - 2025)?

Euforie rond Tesla op de beurs, wat met de obligatie (5,30% - 2025)?

Oblis  | 10.07.2020 11:48

Op de beurs blijft Tesla (NASDAQ:TSLA) de records aan elkaar rijgen. Dit jaar is de koers van het aandeel Tesla al met 230% gestegen. De obligatie met een looptijd van nog 5 jaar stabiliseert anderzijds rond 102%. De lening in kwestie noteert dus boven pari, maar dat belet niet dat het rendement erg attractief blijft.

1

De obligatie 5,30% - 2025 is toegankelijk voor een groot publiek, want ze is verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar. Met een rating « B- » bij Standard & Poor’s hoort ze thuis in de speculatieve categorie.

Terwijl de beurskoers van Tesla blijft stijgen, heeft de obligatie van dit bedrijf eerder de neiging om te stabiliseren. Volgens sommige analisten stemt het gedrag van de obligatiebeleggers beter overeen met de fundamenten onder het bedrijf dan dat van de aandelenbeleggers.

Er is misschien sprake van overdrijving en irrationeel gedrag van de kant van de beleggers (de waardering van Tesla op de beurs overtreft die van PSA en Renault (PA:RENA) samen met de factor 10), maar het Californisch bedrijf is er wel in geslaagd om in een moeilijke omgeving zijn streng te trekken. Tijdens de lockdown is Tesla blijven verder werken, wat zich vertaalde in beter dan verwachte verkopen over zowel het eerste als het tweede kwartaal.

Elon Musk lijkt op weg zijn weddingschap te winnen dat Tesla een winstgevend bedrijf zal worden, terwijl de buitenwereld hem lang als een dromer heeft beschouwd. Tesla zou nooit in staat zijn geld te verdienen, zo luidde het. Het Model 3 van Tesla, met een prijskaartje in de buurt van 50.000 dollar, is momenteel echter wel winstgevend. Dat Model 3 is goed voor 80% van de totale verkopen van het bedrijf.

Daarnaast geloven de beleggers wereldwijd steeds meer in de toekomst van de elektrische wagen. Vanaf het prille begin heeft Tesla zich gemanifesteerd als een bedrijf dat zich uitsluitend op elektrische wagens focust. Het bedrijf is overigens niet alleen een constructeur van auto’s, maar ook van batterijen. Op die markt heeft Tesla een duidelijke voorsprong op de concurrentie (lees: de ‘gewone’ constructeurs van auto’s) uitgebouwd.

Driekwart van de verkopen worden op de Amerikaanse thuismarkt gerealiseerd, maar Tesla wint ook aan gewicht op de Chinese markt. Daar is het bedrijf momenteel goed voor een marktaandeel van 30% in het segment van de elektrische wagens. Met de nieuwe revolutionaire fabriek in Shanghai die sinds enkele maanden operationeel is, staat Tesla klaar om een nieuw « low cost » model in China te lanceren. Iets wat de financiële markten wel zien zitten.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.