Fiat Chrysler plaatst voor 3,50 miljard euro aan obligaties

Fiat Chrysler plaatst voor 3,50 miljard euro aan obligaties

Oblis  | 03.07.2020 09:18

De rentevoeten in euro bevinden zich opnieuw dicht in de buurt van de historisch lage niveaus die begin dit jaar opgetekend werden. Daarvan maken heel wat bedrijven gebruik om zich aan uitzonderlijk gunstige voorwaarden te herfinancieren. Dat is bijvoorbeeld het geval met de autoreus Fiat Chrysler (NYSE:FCAU) Automobile dat via de emissie van 3 obligaties 3,50 miljard euro heeft opgehaald. Verkrijgbaar in coupures van 100.000 euro hebben deze nieuwe obligaties voorlopig geen rating.

1

We vestigen de aandacht op de obligatie met een looptijd van 6 jaar van Fiat Chrysler Automobile, waarvan de koers aan 101% noteert. Het rendement bedraagt op basis van deze koers 3,70%.

De obligatie in kwestie heeft zelf (nog) geen rating, maar het moederbedrijf heeft een rating "BB+" in de speculatieve categorie bij Standard & Poor's.

Wat moeten we weten over Fiat Chrysler ?

Dit bedrijf is ontstaan als gevolg van de fusie in 2014 van Chrysler met de Italiaanse constructeur Fiat. Wereldwijd mag Fiat Chrysler Automobile tot de 10 grootste autobedrijven gerekend worden. De onderneming beschikt over een portefeuille met talrijke merken, met soms mythische namen, zoals Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Jeep en Maserati, om maar een paar voorbeelden te noemen.

De autosector wordt geconfronteerd met talrijke uitdagingen, zoals de milieunormen opgelegd door de Europese autoriteiten, de opkomst van de elektrische auto enzovoort. Tegen die achtergrond vindt er binnen de sector een consolidatie plaats, waarbij Fiat op het einde van vorig jaar een samenwerkingsakkoord heeft afgesloten met de Franse groep PSA.

De nieuwe fusiegroep zal met 400.000 medewerkers een jaarlijkse omzet van 170 miljard euro realiseren en op jaarbasis ongeveer 8,70 miljoen voertuigen verkopen.

Door deze megafusie ontstaat de vierde autogroep in de wereld, na Toyota (NYSE:TM), Volkswagen (DE:VOWG_p) en de alliantie Renault (PA:RENA) Mitsubishi Nissan (T:7201). Volgens het persagentschap Reuters wordt de fusie door de Europese autoriteiten echter met argusogen bekeken.  

Brussel maakt zich namelijk op de eerste plaats zorgen over de comfortabele marktpositie van PSA Peugeot (PA:PEUP) Citroën zodra de fusie is voltrokken. Met name zou er een concurrentieprobleem ontstaan op de zeer lucratieve Europese markt voor bedrijfsvoertuigen.

Op basis van de omzetcijfers voor 2019 controleert de groep (Peugeot, Citroën en Opel) in Europa ongeveer een kwart van die markt. De groep Fiat zou daar nog eens 9% marktaandeel aan toevoegen.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.