Laat het geld maar rollen…

Laat het geld maar rollen…

Fintessa  | 02.12.2020 15:14

Op veel vlakken worden er vandaag de dag records verbroken. Zo sloten de beurzen op Wall Street gisteravond wederom op nieuwe recordstanden. De goede stemming werd dit keer ingegeven doordat Fed-voorzitter Jerome Powell en minister van Financiën Steven Mnuchin voor meer coronasteun pleiten. Hierop steeg de Dow met 0,6 procent, de S&P 500 met 1,1 procent en de Nasdaq met 1,3 procent, waardoor deze indices year-to-date alweer 4,5 procent, 13,4 procent en 37,7 procent in de plus staan.

De technologie index Nasdaq is daarmee overduidelijk de vaandeldrager dit jaar en dat is niet voor niets. Technologie trekt in coronatijd steeds meer omzet naar zich toe. Dat zagen we afgelopen weekend ook weer bij de fameuze shopping-dagen Black Friday en Cyber Monday. In de winkelcentra was het dit jaar als gevolg van de coronapandemie dan wel veel rustiger, maar de online omzet steeg naar een recordniveau. Zo stegen in Amerika de online verkopen op Black Friday ten opzichte van vorig jaar met 21,6 procent naar 9 miljard dollar. En de internetverkopen op Cyber Monday stegen met 15 procent naar 10,8 miljard dollar. Een recessie lijkt wat dat betreft ver te zoeken, maar laten we niet vergeten dat ook de spaarquote in veel landen naar recordniveaus was gestegen nu de consument zijn geld niet kwijt kon aan reizen en horeca. Joe Sixpack kan op dit soort feestdagen weer even zijn geld goed laten rollen.

1.400 nieuwe werknemers per dag!

We mogen er dan ook gevoeglijk van uitgaan dat een bedrijf als Amazon (NASDAQ:AMZN) de afgelopen dagen goede zaken heeft gedaan. Nu lijkt dat bij een bedrijf als Amazon op kakken zonder douwen, maar dat zou te weinig eer zijn. Als je bij Amazon onder de motorkap kijkt, dan zie je dat ze daar dit jaar ook hard voor hebben moeten werken. Het bedrijf heeft niet voor niets dit jaar tot en met eind oktober maar liefst 427.300 nieuwe werknemers aangenomen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 1.400 per dag! In totaal werken er momenteel bij Amazon 1,2 miljoen mensen, de 100.000 seizoenarbeiders en 500.000 pakjesbezorgers, die Amazon als zzp’ers beschouwt, niet meegerekend.

Amazon nam daarbij niet alleen magazijnmedewerkers aan, maar ook tal van software ingenieurs en hardware specialisten. Het grote geld wordt immers met de Cloud divisie verdiend. Een nieuwe snel opkomende inkomstenbron is daarnaast de verkoop van online advertenties, die Amazon, omdat het zoveel van zijn gebruikers weet, heel gericht kan plaatsen. Sowieso is deze tak van sport marktbreed hard aan het groeien.

Adverteerders gaan digitaal

Nu veel bedrijven vanwege de coronapandemie meer en meer op de kosten moeten letten en in de reclamebudgetten snijden en consumenten meer en meer tijd online spenderen, wordt dit jaar in de Verenigde Staten voor het eerst meer dan de helft van de advertentiekoek digitaal gespendeerd. Kranten, tijdschriften, radio en televisie hebben daarbij het nakijken. Het voordeel van online advertenties is dat ze veelal goedkoper zijn en gerichter kunnen worden geplaatst. Daarbovenop valt de effectiviteit ervan beter te meten. Naar verwachting wordt er dit jaar 110 miljard dollar aan digitale advertenties uitgegeven in de Verenigde Staten, op een totaal van 215 miljard dollar. Google (NASDAQ:GOOGL), Facebook (NASDAQ:FB) en Amazon, die ongeveer twee derde van alle online advertenties voor hun rekening nemen, zijn daarbij spekkoper. Wederom een bevestiging dat je als belegger niet om de tech-aandelen heen kunt.

Dagdroom…

Terugkomend op al dat rollende geld, ook de Duitse consument laat zich niet onbetuigd. En daar hebben ze niet eens speciale shopping dagen voor nodig. In de maand oktober gaf het ten opzichte van vorig jaar 8,2 procent meer uit. Als dat een voorbode is van ontsparing, dan gaat de detailhandel gouden tijden tegemoet…

Fintessa

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Bart Van hove
Bart Van hove

positivity good  ... (Lees meer)

02.12.2020 22:07 GMT· Antwoord
Yuri Freyée
Yuri Freyée

Wederom een top verhaal!!  ... (Lees meer)

02.12.2020 21:56 GMT· Antwoord
Frank Hagedoorn
Frank Hagedoorn

Zal de inflatie alleen maar versnellen  ... (Lees meer)

02.12.2020 21:53 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.