Marktbeeld 16 sept 2020

Marktbeeld 16 sept 2020

Beursbox.nl  | 16.09.2020 11:40

  • Amerikaanse bomen verdrogen, vallen om en exploderen… Dat is letterlijk de uitleg die Trump gaf over hoe de bosbranden in de VS ontstaan zijn. Je blijft je verbazen over die man. In de VS is nu naar schatting al twee miljoen hectare natuur door brand verloren gegaan. In een bijeenkomst met lokale autoriteiten gaf Trump aan dat het binnenkort minder warm wordt. Hij reageerde daarmee op een oproep van lokale autoriteiten om meer actie richting klimaatverandering te nemen. Zijn kennis over het klimmaat gaat zo ver dat hij begrijpt dat het binnenkort herfst wordt. Een zin later gaf hij aan dat wetenschap er niets van begrijpt. Het mag duidelijk zijn dat de aanwezigen niet erg gelukkig waren met deze stompzinnige reactie van de president.
  • Gilead Sciences (NASDAQ:GILD) gaat Immunomediscs overnemen voor een bedrag van 21 miljard dollar.
  • Philips (AS:PHG) gaat in haar jaarverslag aangeven hoeveel belasting er wordt betaald.
  • De WTO heeft de Amerikaanse invoerheffingen op Chinese goederen illegaal verklaard. De VS heeft nu 60 dagen om te reageren. Het vervelende is nu dat Trump dit heeft ingevoerd, maar dat Biden straks bij winst met de gevolgen zit als de VS deze zaak gaat verliezen.
  • Google komt met een pakket om video vergaderen mogelijk te maken. Het heet “Meet” en onder de de productlijnnaam Series One bestaat het uit een hardware pakket voor puur de zakelijke markt.
  • Zorgverzekeraar VGZ heeft een ton boete gehad omdat het niet duidelijk genoeg was op welke wijze het zorg heeft ingekocht. Er is nog een beroep op de boete mogelijk.
  • Een groot Canadees pensioenfonds gaat haar belangen in staatsobligaties heroverwegen omdat ze er geen rente op ontvangen. Dit is voor overheden geen goed nieuws, want wie moeten de staatsobligaties dan kopen?
  • IMCD (AS:IMCD) heeft 400 miljoen euro op weten te halen. De nieuwe aandelen zijn geplaatst tegen een koers van 91 euro per stuk.
  • Snowflake gaat voor 120 dollar per aandeel naar de NYSE beurs. De beursgang levert 3,4 miljard dollar op. De CEO van het bedrijf is de Nederlander Frank Slootman.

Beursbox.nl

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app van Investing.com

Ontvang gratis realtime noteringen, grafieken en meldingen over aandelen, indexen, valuta's, grondstoffen en obligaties. Raadpleeg gratis de beste technische analyses en prognoses.

Investing.com is nog beter via de app!

Meer informatie, snellere noteringen en grafieken, en een soepelere ervaring, alleen via de app.

';