Nieuwe obligatie Nvidia 2,85% 2030 in dollar doet het goed op secundaire markt

Nieuwe obligatie Nvidia 2,85% 2030 in dollar doet het goed op secundaire markt

Oblis  | 30.03.2020 09:02

Nvidia (NASDAQ:NVDA) Corporation, specialist in het ontwerp van grafische processoren, grafische kaarten en grafische chips voor PC's en spelconsoles, zag zijn nieuwe obligatie met looptijd van 10 jaar vooruitgang boeken bij de eerste verhandelingen op de secundaire markt. Ze kan aan 101,48% gekocht worden, of een rendement van 2,68% op basis van een looptijd tot 1 april 2030 en met een coupon van 2,85%.

De positieve reacties van de beleggers op de emissie van een obligatie door Nvidia lijkt zich door te trekken op de secundaire markt (waar de reeds uitgegeven schuld verhandeld wordt). Vorige week, tijdens een uitzonderlijk actieve primaire markt, haalde de Californische onderneming zonder veel problemen 5 miljard dollar op met (zeer) lange looptijden. De uitgegeven, nieuwe obligaties lopen namelijk van 10 tot 40 jaar (vervaldagen in 2030, 2040, 2050 en zelfs 2060!). Opgelet: de coupon van 3,70% met vervaldag in 2050 is gelijk aan die van de lening tot 2060, dit terwijl de emissieprijs van de langstlopende (tot 2060) werd uitgegeven met een korting die 33 basispunten hoger ligt dan de bon tot 2050.

Net zoals andere emittenten heeft ook Nvidia kunnen rekenen op het feit dat het groene geldbiljet de status van toevluchtsactiva heeft en zeer liquide is, om zodoende hun kansen op het plaatsen van een schuld te verstevigen.

Spelconsoles, artificiële intelligentie…

Zoals we in het begin van het artikel schreven: Nvidia Corporation is gespecialiseerd in het ontwerp van grafische processoren (Graphics Processing Unit of GPU), grafische kaarten en grafische chips voor PC's en spelconsoles. Hun producten zijn aanwezig in de bekende consoles zoals Xbox, PlayStation 3 en Nintendo (T:7974) Switch (die in deze periode van thuisblijfmaatregelen op volle toeren moeten draaien).

De GPU's van Nvidia worden echter ook gebruikt bij artificiële intelligentie (AI) waarbij ze computers, drones en zelfrijdende voertuigen helpen om beter hun omgeving te analyseren, te visualiseren en te begrijpen. Het bedrijf biedt bij voorbeeld een kit met ontwikkelingssoftware aan met een compleet gamma hulpmiddelen, bibliotheken, algoritmes en tutorials voor de ontwikkeling van roboticatoepassingen.

We geven ook nog mee dat het bedrijf zijn chips zelf ontwerpt in hun researchcentra, maar de eigenlijke productie uitbesteedt aan andere halfgeleiders-bedrijven. De Californische onderneming bezit dus zelf geen fabrieken. Hun belangrijkste concurrenten zijn: AMD (NASDAQ:AMD), Intel (NASDAQ:INTC) Corporation en ook Qualcomm (NASDAQ:QCOM).

Uit de recentst beschikbare jaargegevens blijkt dat Nvidia vorig jaar een omzetcijfer van 11 miljard dollar behaalde en een winst van 2,8 miljard. Hun beurskapitalisatie op Wall Street ligt in de buurt van 155 miljard dollar.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.