Nieuwe obligatie Volkswagen Financial Services 3,375% 2028 per 1 000 euro blijft d

Nieuwe obligatie Volkswagen Financial Services 3,375% 2028 per 1 000 euro blijft d

Oblis  | 31.03.2020 08:14

De nieuwe obligatie Volkswagen (DE:VOWG_p), die reeds beschikbaar is op de secundaire markt, met een looptijd van acht jaar blijft dicht bij pari. Ze kan gekocht worden aan 99,9% van de nominale waarde, dit komt overeen met een rendement van 3,39%.

De autobouwer met 12 merken kon recent, net als vele andere emittenten, gebruik maken van een interessante periode op de primaire obligatiemarkt om 2,15 miljard euro op te halen, verdeeld over drie vervaldagen: 6 april 2023, 2025 en 2028. De coupons komen respectievelijk op 2,5%, 3% en 3,375%. Deze obligaties, die u kan terugvinden in onze selectie, zijn allen beschikbaar in coupures van 1 000 euro.

De obligaties zijn uitgegeven door Volkswagen Financial Services, een afdeling van de gelijknamige, Duitse constructeur. Met een aanwezigheid in 51 landen groepeert deze entiteit wereldwijd alle financiële diensten van de Volkswagen groep. Ze eist de plaats op van grootste leverancier van financiële diensten voor de autosector in Europa en de tweede plaats in de wereld.

Volkswagen zelf heeft vorig jaar zijn positie van grootste constructeur teruggeclaimd van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Volgens cijfers van de Agence France Presse (AFP) heeft de Duitse autobouwer in 2019 10,97 miljoen voertuigen verkocht (+1,3%), tegenover slechts 10,16 miljoen voor de Frans-Japanse samenwerking (-5,6%).

Uit de laatst beschikbare jaargegevens blijkt dat het bedrijf in 2019 een omzet van 252,6 miljard euro behaalde (+7,1% op één jaar) en een operationeel resultaat van 16,9 miljard (+21,8%).

Ter herinnering: de groep uit Wolfsburg, die net als de andere spelers in de sector geïmpacteerd is door de coronacrisis, verkoopt voertuigen voor het grote publiek. Dit gaat van het basismerk (Seat) tot de topklasse (Bugatti, Lamborghini...) over het middengamma (Skoda, Volkswagen). Ze zijn een belangrijke speler bij de vrachtwagens (Man, Scania...) en verder verkoopt deze Duitse reus ook moto's van het merk Ducati.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.