Tien obligaties beschikbaar in coupures van 1 000 euro

Tien obligaties beschikbaar in coupures van 1 000 euro

Oblis  | 01.04.2020 08:55

Door de Covid-19 pandemie zijn de kaarten herschud op de obligatiemarkt.

Momenteel zijn er emittenten met een goede rating die profiteren van de massale steunmaatregelen van de centrale banken om zich volop te laten financieren op de primaire markt, terwijl de situatie op de secundaire markt van de "High Yield" schulden iets meer gespannen is, vooral in de VS waar de oliesector af te rekenen heeft met de prijsval van het zwarte goud.

Algemeen genomen zag gans de schuldenmarkt van bedrijven hun risicopremie (naar boven) bijgesteld worden in zowel de nieuwe economische als gezondheidscontext. De stijging van de rendementen zorgde er ook voor dat de obligatieprijzen daalden tot op het punt waar sommige nu onder pari beschikbaar zijn.

Hierna volgen enkele voorbeelden van obligaties per 1 000 euro uit onze selectie. Deze zijn haalbaar voor de particuliere belegger en hij kan het risico spreiden over vele emittenten. Sommige staan onder pari genoteerd (koers lager dan 100%), wat ze ongeacht de andere parameters fiscaal aantrekkelijk maakt voor de Belgische belegger (*).

Rendementen tot 3% in de "Investment Grade"

Nestlé Finance International 1,125% 01/04/2026 | AA- – Gebaseerd op een 'AA-' rating bij Standard & Poor's wordt dit bedrijf beschouwd als één van de meest betrouwbare debiteuren ter wereld. Deze wereldspeler in de voedingsindustrie, die onlangs met 2 miljard euro (op zes en tien jaar) veel meer dan het oorspronkelijke doel ophaalde, zag zijn obligaties vooruitgang boeken op de secundaire markt. De bon Nestlé Finance International met een looptijd van zes jaar staat aan 101% van de nominale waarde genoteerd, of een rendement van 0,94%.

Goldman Sachs (NYSE:GS) Group 2% 01/11/2028 | BBB+ – De obligatie Goldman Sachs 2% 01/11/2028 van de bekende zakenbank kan aangeschaft worden in coupures van 1 000 euro onder pari aan 95,53%. Het rendement komt dus op ongeveer 2,59% met een 'BBB+' rating in de "Investment grade" categorie bij Standard & Poor's.

Fresenius SE & Co 1,625%  8/10/2027 | BBB – De recent uitgegeven obligatie Fresenius SE & Co kan al op de secundaire markt gekocht worden aan 99,15% van de nominale waarde, of een rendement van 1,75%. We moeten wel een onderscheid maken tussen Fresenius SE en Fresenius Medical Care (DE:FREG) (wereldleider in dialyse). Deze laatste is één van de vier afdelingen van Fresenius SE, naast Fresenius Kabi (klinische infusen en voeding), Fresenius Helios (ziekenhuizen en klinieken) en Fresenius Vamed (beheer van projectrealisaties en activiteiten in verzorgingscentra).

HeidelbergCement Finance Lux 1,75% 24/04/2028 BBB- – In een heel andere sector biedt de obligatie van de cementfabrikant HeidelbergCement ('BBB-' bij Standard & Poor's) een vergoeding van 2,49% op basis van een koers van 94,68%. De groep is de grootste producent ter wereld van granulaat en een grote speler in de sector van de beton- en cementproductie. Als leider van zijn sector in de Benelux zijn zij op de Belgische markt aanwezig via CBR (cement), Inter-Beton (gebruiksklaar beton) en Sagrex (granulaat).

Metro AG 1,5% 19/03/2025 | BBB- – De obligatie van de distributiegroep Metro AG, met een 'BBB-' rating bij Standard & Poor's, wordt in de buurt van 93% verhandeld. Het rendement ligt rond 3% met een looptijd tot 19 maart 2025 en een coupon van 1,5%.

Renault (PA:RENA) 1% 28/11/2025 | BBB- – In een sector die gevoelig is voor de evolutie van de wereldhandel en de economische groei werd de automobielafdeling zwaar getroffen door de (tijdelijke) sluiting van fabrieken in China en ook door de bezorgdheid omtrent de bevoorrading van de lopende band. Resultaat is dat het jaarrendement tot aan de vervaldag van de obligatie Renault SA 28/11/2025 (rating BBB-) met een coupon van 1% genoteerd staat in de buurt van 83%, of een rendement van 4,46% in coupures van 1 000 euro.

Peugeot (PA:PEUP) 2% 23/03/2024 | BBB- – Peugeot, de rechtstreekse concurrent van Renault, moet een rendement van iets meer dan 3% uitkeren bij uitbetaling van de schuld met een looptijd van 4 jaar. De obligatie Peugeot SA met vervaldag op 23 maart 2024 en een coupon van 2% in euro staat inderdaad genoteerd aan 95,94% van de nominale waarde, wat overeenkomt met een rendement van 3,10% met een 'BBB-' rating bij Standard & Poor's in de "Investment grade" categorie.

Achteruitgang en risico in stijgende lijn in de "High Yield" categorie

ThyssenKrupp (DE:TKAG) 2,5% 25/02/2025 BB- – Met een rating van BB- bij Standard & Poor's is deze obligatie op vijf jaar risicovoller. Ze is van de Duitse staalgroep ThyssenKrupp en is nu beschikbaar aan een koers van 86,49%. Er kan een jaarrendement van 5,74% in rekening worden gebracht. Begin maart haalde het industriële conglomeraat de headlines in het financieel nieuws: ze kondigden toen de verkoop van hun liftenafdeling aan voor 17 miljard euro.

Otto GmbH 1,875% 12/06/2024 – De beleggers proberen de impact van Covid-19 op de boekhouding van de handelszaken te evalueren, want de thuisblijfmaatregelen hadden twee effecten: de sluiting van fysieke non-food zaken en de 'boom' in de online verkoop. Hieromtrent kunnen we de Duitse, familale groep Otto (GmbH & Co KG) aanstippen die gespecialiseerd is in e-commerce, detailhandel en financiële dienstverlening. Zij zijn op de markt met een obligatie die 12 juni 2024 afloopt met een coupon van 1,875%. Ze wordt in coupures van 1 000 euro verhandeld en kan op de secundaire markt gekocht worden aan 96% van de nominale waarde, of een rendement van ongeveer 3%. Ze heeft geen rating bij Standard & Poor's.

Baywa AG 3,125% 26/06/2024 – De eerste "Green bond" van de Duitse firma BayWa, die de fondsen zal gebruiken voor de financiering van bestaande of nog te bouwen windkracht- en zonne-energiecentrales, zag de koers wegzakken tot 100,26%, wat neerkomt op een rendement van 3,06% voor een op 3,125% vastgezette coupon en een looptijd tot 26 juni 2024. Ook deze obligatie heeft geen rating bij Standard & Poor's.

Oblis

Gerelateerde Artikelen

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+

Download de app

Meer marktinzichten, meer meldingen, meer manieren om activavolglijsten aan te passen, alleen in de app

Investing.comr is nog beterr via de appr!

Meerr informatie, snellerer noteringen en grafieken, en een soepelerer ervaring, alleen via de appr.