Strip: Trump legt grootayatollah Khamenei sancties op na neerhalen van drone

Strip: Trump legt grootayatollah Khamenei sancties op na neerhalen van drone

Investing.com  | 25.06.2019 12:15

Strip: Trump legt grootayatollah Khamenei sancties op na neerhalen van drone

Door Jesse Cohen

Investing.com - Olieprijzen bleven dinsdag in de buurt van hun hoogste niveau in drie weken, vanwege de oplopende spanning tussen Washington en Teheran.

Amerikaanse WTI ruwe olie futures noteerden $ 57,59 rond 12:15 (Nederlandse tijd), dichtbij de 3-weekse piek op $ 58,22, die gisteren werd bereikt.

Brent-olie werd verhandeld tegen $ 63,75 per vat, ook niet ver van zijn 3-weekse piek van maandag van $ 65,79.

Amerikaanse ruwe olie steeg ongeveer 9% vorige week, terwijl Brent 5% erbij kreeg, nadat Iran een onbemande Amerikaanse surveillance-drone in de Golf had neergehaald, waardoor de spanningen verder werden opgestookt na de aanvallen op olietankers in het gebied in mei en juni.

Washington heeft Iran de schuld gegeven van de aanvallen op de olietankers, al ontkent Iran enige rol te hebben gehad.

Gisterenavond heeft de Amerikaanse president Donald Trump sancties opgelegd aan Iran's supreme leider Ayatollah Ali Khamenei en andere topfunctionarissen, waarmee hij de druk op de Islamitische Republiek opvoert.

Washington zei dat het later deze week ook sancties zou opleggen aan de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif.

Teheran reageerde door te zeggen dat de "nutteloze sancties" de "het pad van diplomatie permanent sluiten".

Hoewel de diplomatieke spanningen hoog blijven, zeiden sommigen dat de dreiging van onmiddellijke militaire conflicten enigszins was afgenomen, omdat Trump ervoor heeft gekozen het pad van economische sancties te volgen.

De Amerikaanse president blies eind vorige week op het laatste moment een vergeldingsluchtaanval af. Had het doorgegaan dan was het de eerste keer in tientallen jaren dat de VS Iran gebombardeerd zou hebben.

Trump zei dat hij op het laatste moment had besloten om de militaire actie te stoppen vanwege de veel mensen die zouden hebben gestorven.

Om alle wekelijkse strips van Investing.com te bekijken, bezoek: https://nl.investing.com/analysis/comics

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit bericht

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Henk wijncoop
Henk wijncoop

Maar zo sterven ook mensen ! Van armoede  ... (Lees meer)

25.06.2019 15:32 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+