Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 18.06.2019 11:51

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com - Dit zijn de top vijf dingen die je moet weten op financiële beurzen op dinsdag 18 juni:

1. ECB hint op verdere versoepeling terwijl Fed-vergadering start

De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, gaf zijn duidelijkste aanwijzing van verdere stimulering op een forum voor centrale bankiers in het Portugese Sintra op dinsdag.

Hij gaf aan dat als er geen verbetering van de inflatie in de eurozone zou optreden, verdere renteverlagingen of vermogensaankopen vereist zouden zijn.

De opmerkingen van Draghi komen op het moment dat de Federal Reserve zijn tweedaagse beleidsvergadering op dinsdagmorgen begint.

Hoewel de markten niet anticiperen op eventuele wijzigingen in de rentetarieven wanneer het besluit op woensdag wordt aangekondigd, zijn de verwachtingen hooggespannen dat aanhoudende zorgen over de economische gevolgen van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog de Fed ertoe kan brengen later in het jaar de deur open zal zetten voor renteverlagingen.

Fed funds futures prijzen momenteel de kans op een renteverlaging in juli in met meer dan 80% en met een kans van meer dan 50% op nog eens twee verlagingen tegen het einde van het jaar.

2. Aandelen krijgen een boost door hoop op verdere versoepeling door centrale banken

Europese aandelen en Amerikaanse futures kleurden groen nadat Draghi de hoop aanwakkerde dat centrale banken te hulp zouden schieten en het beleid zouden versoepelen om een ​​verzwakking van de wereldwijde vooruitzichten te ondersteunen.

De Euro Stoxx 50 steeg 0,9% om 11:49 (Nederlandse tijd), terwijl in de Amerikaanse Dow futures 53 punten of 0.2% won, S&P 500 futures stegen 7 punten, of 0,2% en Nasdaq 100 futures noteerde 36 punten of 0,5% hoger.

Het positieve sentiment voor aandelen deed de vraag naar obligaties als veilige onderkomen niet afnemen, aangezien beleggers doorgingen met het opdrijven van de prijzen. Het rendement op de tienjarig schatkistpapier in de VS, die invers tegen de koersen handelt, daalde 2% of 3,7 basispunten naar 2,05%, het laagste niveau sinds september 2017.

3. Olieprijzen dalen voor de 2e dag voorafgaand aan Amerikaanse voorraadgegevens

Olieprijzen daalden dinsdag voor een tweede dag op rij, vanwege zware druk door de vrees dat de Amerikaanse economische handel door de handelsoorlog met China zwaar zal worden getroffen en voorzichtigheid over de wekelijkse voorraadgegevens van Amerikaanse ruwe olie.

De Duitse chipmaker Siltronic herinnerde de markten eraan dat Amerikaanse restricties op China de handel zal schaden en waarschuwde dat de verkoop in het tweede kwartaal aanzienlijk lager zou zijn dan in de eerste drie maanden van het jaar.

De aankondiging was een echo van de soortgelijke winstwaarschuwing van Broadcom en verhoogde het schrikbeeld van een verzwakkende wereldeconomie die waarschijnlijk de vraag naar olie zal beperken.

Beleggers keken vooruit naar het wekelijkse rapport van het American Petroleum Institute over Amerikaanse ruwe voorraden. Die publicatie komt voor het officiële rapport van de Energy Information Administration. Hoewel de verwachtingen gelijk zijn met 2,0 miljoen vaten, noteerden de voorraden een verrassende stijging in de vorige twee rapporten.

Verliezen in olie werden echter beperkt door spanningen in het Midden-Oosten na de tankeraanvallen van vorige week en de bevestiging van de Amerikaanse president Donald Trump vorige week van berichten en de stationering van 1.000 troepen in de regio te midden van een escalatie van spanningen met Iran.

4. Boeing registreert nul nieuwe orders en denkt aan naamswijziging

De gevolgen van de twee fatale crashes van Boeing's (NYSE:BA) 737 MAX toestellen die het model wereldwijd aan de grond houdt, bleven financiële krantenkoppen halen.

Boeing kon op de eerste dag van de Parijse Airshow geen enkele nieuwe bestelling voor een van zijn vliegtuigen aankondigen, terwijl rivaal Airbus orders en opties voor 123 vliegtuigen registreerde, aldus CNBC.

Boeing CEO Dennis Muilenburg had erop aangedrongen dat de prioriteit op de Parijse luchtshow niet het binnenhalen van orders zou zijn, maar wel op wederopbouw van het vertrouwen in zijn vloot.

Afzonderlijk vertelde de Chief Financial Officer van Boeing Greg Smith aan Bloomberg dat hij open stond voor een naamswijziging van de 737 MAX. Het bedrijf vertelde Reuters snel dat het niet aan plannen werkte om de naam te veranderen.

5. Facebook lanceert zijn cryptovaluta Libra met Calibra digitale portemonnee

Facebook (NASDAQ:FB) kondigde dinsdag verdere details aan over de langverwachte lancering van een digitale valuta genaamd Libra, die naar verwachting in de eerste helft van 2020 live gaat.

Hoewel de Libra-valuta zelf niet door Facebook wordt beheerd, leidt het bedrijf van Mark Zuckerberg een consortium dat is ontworpen om zich voor te bereiden op de lancering. Die groep omvat ook de betalingsbedrijven Visa (NYSE:V), Stripe en PayPal (NASDAQ:PYPL) om de acceptatie te bevorderen terwijl andere technologiebedrijven zoals eBay (NASDAQ:EBAY), Lyft (NASDAQ:LYFT), Uber (NYSE:UBER) of Spotify (NYSE:SPOT) naar verluidt ook aan boord zijn..

Facebook zal proberen te profiteren van de lancering van Libra met een nieuwe dochteronderneming genaamd Calibra, een digitale portemonnee ontworpen om Libras op te slaan en uit te wisselen.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Guy Follong
Guy Follong

als. alinea een% intrest genereert wordt het een gigantisch succes  ... (Lees meer)

21.06.2019 09:20 GMT· Antwoord
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+