Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com  | 19.06.2019 11:37

Top 5 financiële onderwerpen van vandaag

Investing.com - Hier zijn de top vijf dingen die je moet weten op financiële markten op woensdag 19 juni:

1. Fed versoepeling verwacht in beleidsbeslissing

Van de Federal Reserve wordt algemeen verwacht dat ze de rente ongewijzigd laat wanneer het zijn beleidsbeslissing om 20:00 (Nederlandse tijd) bekendmaakt, maar analisten zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank een signaal zal afgeven om een meer dovish houding in te nemen, waardoor de deur wordt geopend voor renteverlagingen in de loop van het jaar.

De focus van de markt zal liggen op de dot-plot - opgenomen in de economische vooruitzichten die samen met de beleidsverklaring gepubliceerd zullen worden - die de projecties van beleidsmakers weerspiegelt voor het toekomstige pad van rentetarieven.

Een half uur na het besluit zal de Fed-voorzitter Jerome Powell de samenvatting van de monetaire beleidsvergadering presenteren en opmerkingen maken over de huidige vooruitzichten.

De Fed fund futures geeft een kans van meer dan 80% op een renteverlaging in juli, met nog eens twee kortingen tegen het einde van het jaar, die net onder de 50% blijven.

De aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China in combinatie met gedempte inflatiecijfers hebben de druk op meer versoepeling van het monetaire beleid verhoogd.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Fed ook consequent aangevallen vanwege het niet verlagen van de rente en Bloomberg meldde dinsdag dat het Witte Huis in februari een demotie van Powell heeft onderzocht, zodat Powell gedegradeerd kan worden van voorzitter tot gouverneur.

Toen hem op dinsdag werd gevraagd of hij Powell nog steeds wilde degraderen, antwoordde Trump: "Laten we eens kijken wat hij doet."

2. Voorzichtigheid heerst op Wall Street vóór Fed

Amerikaanse futures namen een afwachtende houding aan en bleven ongewijzigd voorafgaand aan de beleidsbeslissing van de Fed en de verschijning van Powell.

Gedempte handel kwam na een sterk slot op Wall Street op dinsdag, waarin bulls gesteund werden door Trump's tweet dat handelsbesprekingen met China weer hervat zijn voorafgaand aan een "uitgebreide vergadering" met Chinese president Xi Jinping op de G20, die volgende week plaatsvindt.

De solide winsten op Wall Street breidde zich afgelopen nacht uit naar Aziatische aandelen, waarbij de Japanse Nikkei 225 1,8% steeg en de Chinese Shanghai Composite 1% hoger eindigde.

Europese aandelen hadden op woensdag last van winstnemingen na opmerkingen van de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi over de waarschijnlijke noodzaak voor extra stimuleringsmaatregelen die de Europese aandelenbeurzen op dinsdag naar een 5-maandse hoogtepunten bracht.

3. Oliemarkten op hun hoede voor nog een verrassende voorraadstijging

Het olierapport van de Energy Information Administration wordt later vandaag bekend gemaakt, waarbij de markten op hun hoede zijn voor de derde opeenvolgende week van onverwachte stijgingen van de Amerikaanse ruwe olievoorraden.

Consensus gaat uit van een gelijke ruwe olievoorraad van 1,08 miljion vaten voor de week eindigend op 14 juni, maar de eerdere twee EIA-rapporten registreerden een onverwachte stijging van de voorraden, waardoor olieprijzen daalden.

In zijn eigen rapport dat dinsdag werd vrijgegeven, zag het American Petroleum Institute vorige week een gelijke voorraad van 0,812 miljion vaten.

4. CBS doet nieuwe poging om Viacom (NASDAQ:VIAB) over te nemen

CBS (NYSE:CBS) zou naar verluidt in de komende weken opnieuw een buyout-aanbieding voor Viacom (NASDAQ:VIA) voorbereiden, volgens bronnen geciteerd door The Wall Street Journal.

Voorafgaande besprekingen hebben reeds plaatsgevonden over de vorm van de deal in wat een derde poging zou zijn om de bedrijven te herenigen die meer dan tien jaar geleden werden verbroken.

WSJ benadrukte echter dat een deal 'verre van zeker' was, waarbij het vaststellen van de prijs voor een aandelentransactie een van de belangrijkste hindernissen is.

5. Google, Adobe en Oracle in tech-schijnwerpers

Op het moment dat Google’s moedermaatschappij Alphabet (NASDAQ:GOOGL) zich voorbereidt op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op woensdag, is een groep activistische aandeelhouders van plan om voorstellen in te dienen om zichzelf op te breken vóór regelgevers hen daartoe dwingt

"Wij geloven dat aandeelhouders meer waarde kunnen halen uit een vrijwillige strategische reductie in de omvang van het bedrijf dan uit de gedwongen verkoop van activa door toezichthouders," valt te lezen in het voorstel van SumOfUs, een in de VS gevestigde groep die tot doel heeft de groeiende macht van bedrijven te beteugelen

Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat het voorstel zal slagen, gezien het meerderheidsaandeel die in handen is van de twee topbestuurders van Alphabet, Larry Page en Sergey Brin, wordt in het voorstel gewezen op de recente toename van antitrustonderzoeken naar grote technologiebedrijven en de toenemende mogelijkheden voor verkeerde afstemming tussen externe aandeelhouders en de oprichters van het bedrijf.

Verder ligt de focus in technologiesector op de aandelen van Adobe (NASDAQ:ADBE), die meer dan 4% stijgen in de voorbeurshandel na de publicatie van zijn kwartaalinkomsten die de verwachtingen overtrof en Oracle (NYSE:ORCL), die zijn kwartaalcijfers vrij zal geven nadat de markt is gesloten.

-- Reuters heeft bijgedragen aan dit bericht.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Handelen in financiële instrumenten en/of cryptovaluta gaat gepaard met een hoog risico, zoals de kans dat u het volledige of een deel van het geïnvesteerde bedrag verliest. Daarom is deze activiteit niet voor alle beleggers geschikt. De koersen van cryptovaluta zijn zeer veranderlijk en kunnen worden beïnvloed door externe factoren zoals financiële, regelgevings- of politieke gebeurtenissen. Als u op marge handelt, zijn de financiële risico's nog hoger.
Voordat u besluit te handelen in financiële instrumenten of cryptovaluta, moet u volledig op de hoogte zijn van de risico's en kosten die zijn geassocieerd met de handel op financiële markten. U dient hierbij rekening te houden met uw beleggingsdoelen, ervaring en bereidheid om risico te aanvaarden. Win indien nodig het advies van een expert in.
Fusion Media herinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Het zijn indicatieve koersen die niet geschikt zijn voor handelsdoeleinden. Fusion Media en de partijen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen of schade als gevolg van uw handelstransacties of uw gebruik van de op deze website vermelde informatie.
Het is verboden de gegevens op deze website te gebruiken, op te slaan, te reproduceren, weer te geven, te wijzigen, versturen of verspreiden zonder expliciete schriftelijke toestemming vooraf van Fusion Media en/of de partij die de gegevens heeft verschaft. Alle intellectuele eigendomsrechten worden voorbehouden door de partijen en/of beurzen die de op deze website vermelde gegevens verschaffen.
Fusion Media zal mogelijk een vergoeding ontvangen van de adverteerders op de website op basis van uw interactie met hun advertenties.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+