Kleine plussen op Europese beurzen

Kleine plussen op Europese beurzen

AFN  | 16.05.2018 18:01

Kleine plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag overwegend met kleine winsten gesloten. Beleggers trokken zich weinig aan van oplaaiende geopolitieke spanningen nu Noord-Korea een top met Zuid-Korea heeft afgezegd. Op het Damrak verwerkten beleggers cijfers van onder meer bouwer Heijmans (AS:HEIJ) en softwarebedrijf Tie Kinetix.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent hoger op 565,13 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 800,66 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs sloten tot 0,3 procent hoger.

Op de lokale markt kreeg Tie Kinetix een flinke tik. Het softwarebedrijf leed in de eerste jaarhelft een flink verlies. Ook het bedrijfsresultaat en de omzet gingen stevig omlaag. Het aandeel werd 6,4 procent lager gezet.

Heijmans

Heijmans verloor 4,1 procent. Het bouwbedrijf kampte de afgelopen jaren met tegenvallers bij grote projecten, maar lijkt de weg naar boven te hebben teruggevonden.

Grootste daler in de AEX was ABN AMRO (AS:ABNd) met een verlies van 2,2 procent na een adviesverlaging door ING (AS:INGA). Andere banken en verzekeraars deden ook een stapje terug. Zo leverde NN Group 1,3 procent in en stond ING 0,8 procent lager. Sterkste stijger was Philips (AS:PHG) met een plus van 1,9 procent. Ook Signify, het voormalige Philips Lighting (AS:LIGHT), deed het goed en won 1,3 procent.

MidKap

In de MidKap sloot Wereldhave (AS:WEHA) de rij met een min van 4 procent. HSBC verlaagde het advies voor het vastgoedbedrijf. Koploper was metalengroep AMG (AS:AMG) met een winst van 3,1 procent.

Esperite (AS:ESPE) steeg 2,4 procent. Het stamcelbedrijf heeft het belang van 50 procent in het in 2013 opgerichte CryoSave South Africa overgenomen van financieel dienstverlener Ecsponent. Esperite verwacht dat de deal direct positief bijdraagt aan de resultaten.

Londen

In Londen won Burberry 3,6 procent. Het Britse modehuis boekte afgelopen boekjaar meer winst dan verwacht. Het Britse softwarebedrijf Micro Focus dikte 6,2 procent aan na een positief handelsbericht.

In Parijs klom het Franse industrieconcern Alstom 3,8 procent na goed ontvangen resultaten. Elior Group kelderde 14 procent na een winstalarm van het Franse cateringbedrijf.

De euro was 1,1785 dollar waard, tegen 1,1865 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 71,11 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 78,23 dollar per vat.

Gerel. Nieuws

Actuele commentaren

Voeg commentaar toe
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.
Discussie
Schrijf een antwoord
Wacht een minuutje voordat u weer een commentaar plaatst.

Fusion Media aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies of schade als gevolg van het vertrouwen op de informatie weergegeven op deze website, waaronder inbegrepen data, koersen, grafieken en koop / verkoop signalen. Gelieve u volledig te informeren over de risico's en kosten verband houdende met het handelen op de financiële markten. Het is een van de meest risicovolle investeringsvormen. Handelen of investeren in cryptovaluta gaat gepaard met potentiële risico's. Prijzen van cryptovaluta zijn extreem volatiel en kunnen beïnvloed worden door externe factoren zoals financiële, regulerings- of politieke maatregelen en gebeurtenissen. Cryptovaluta zijn niet geschikt voor iedere belegger. Alvorens u besluit om in valuta of enig ander financieel middel of cryptovaluta te handelen, dient u uw beleggingsdoelstellingen, ervaring en risicobereidheid zorgvuldig te overwegen.
Fusion Media wijst u erop dat de gegevens op deze website niet noodzakelijkerwijs real-time of accuraat zijn. Alle CFDs (aandelenkoersen, indexen, futures), forex-koersen en cryptovaluta worden niet door verhandeling bepaald, maar veeleer door market makers. Daarom kunnen de prijzen soms niet accuraat zijn of kunnen zij afwijken van de werkelijke marktprijs. Het voorgaande houdt in dat de prijzen indicatief zijn en niet geschikt voor handelsdoeleinden. Fusion Media draagt dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele exploitatieverliezen die u zou kunnen oplopen als gevolg van het gebruik van deze gegevens.
Fusion Media wordt mogelijk gecompenseerd door de adverteerders die op deze website verschijnen, afhankelijk van uw interactie met de advertenties of adverteerders.
De Engelstalige versie van deze overeenkomst is de leidende versie en heeft voorrang bij eventuele discrepanties tussen de Engelse versie en de Nederlandse versie.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt
Log Uit
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
NeeJa
AnnulerenJa
Wijzigingen Opslaan

+